Takarmány- és Élelmiszeranalitikai Laboratórium

Laborvezető neve: Dr. Székelyhidi Rita
Vezetékes telefonszám: +36/96-566-684, +36/96-566-653
Mobil telefonszám: +36/30-272-4109
E-mail cím: szekelyhidi.rita##kukac##sze.hu
Honlap:

http://food.sze.hu/

Cím:

9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17.

üres.jpg

A LABORATÓRIUM BEMUTATÁSA

Takarmányvizsgáló labor.JPG

A Takarmány- és Élelmiszeranalitikai Laboratórium mezőgazdasági- és élelmiszeripari minták analízisét végzi kis- és nagyműszeres vizsgálatok keretein belül. A Laboratórium profilja az egyszerű gravimetriás és titirimetriás vizsgálatoktól, a spektrofotometriás vizsgálatokon át, a nagyműszeres (GC-FID, HPLC) vizsgálatokig számos módszert magában foglal. Főbb területei: szárazanyag. és hamutartalom, nyersfehérje, zsírtartalom és zsírsavösszetérel meghatározás, pH meghatározás, összes polifenol és összes antioxidáns tartalom meghatározása, szerves sav- és cukorösszetétel vizsgálat, kannabinoid profil meghatározása.

VIZSGÁLATOK BEMUTATÁSA

Vizsgálat neve A vizsgálat alapjáúl szolgáló szabvány megnevezése Akkreditált vizsgálat I/N Rövid leírás
szárazanyagtartalom saját módszer 001 N Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok
rozmaringsav tartalom saját módszer 002 N gyógynövények
kávésav tartalom saját módszer 002 N gyógynövények
összes polifenol tartalom saját módszer 003 N gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények
összes antioxidáns tartalom saját módszer 004 N gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények
illóolaj tartalom Ph.Eur., Ph.Hg.VIII N gyógynövények
olaj/zsírtartalom saját módszer 5 N Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok
szerves sav összetétel saját módszer 6 N gyümölcsök, zöldségek, bor, fermentlé
cukorösszetétel saját módszer 7 N gyümölcsök, zöldségek, bor, fermentlé, méz
etanol tartalom saját módszer 8 N bor, fermentlé
koffein tartalom saját módszer 9 N kávé, tea, csokoládé
kannabinoid profil UNODC-Recommended methods for the identification and analysis of cannabis and cannabis products 5.4.8 N kender virágzat
nyersfehérje vizsgálat Dumas- módszer N Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok
nyershamu tartalom vizsgálat saját módszer 001 N Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok
zsírsavösszetétel vizsgálat saját módszer 10 N Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok
 

Amennyiben nem találta meg az Önnek megfelelő vizsgálatot vagy a fentiektől eltérő, egyedi vizsgálatot szeretne kérni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Székelyhidi Rita

E-mail: szekelyhidi.rita@sze.hu

Tel.: +36/96-566-684, +36/96-566-653

BERENDEZÉSEK BEMUTATÁSA

Feltöltés alatt    

EGYÉB SZAKMAI KOMPETENCIÁK/FEJLESZTÉSEK

 

 

MUNKATÁRSAK

Név Beosztás Feladatkör, főbb tevékenységek
Feltöltés alatt    

REFERENCIÁK

 

takarmány-
élelmiszervizsgálat
cukorösszetétel
szerves
savak
illó
zsírsavak
polifenolok
antioxidánsok
illóolaj
tartalom
zsírtartalom
szárazanyag
nyershamu
nyersfehérje
etanol
tartalom
koffein
tartalom
CBD/THC
tartalom