Takarmány- és Élelmiszeranalitikai Laboratórium
Laborvezető neve: | Dr. Székelyhidi Rita |
Vezetékes telefonszám: | +36/96-566-684, +36/96-566-653 |
Mobil telefonszám: | +36/30-272-4109 |
E-mail cím: | szekelyhidi.rita@sze.hu |
Honlap: |
http://food.sze.hu/ |
Cím: |
9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17. |
A LABORATÓRIUM BEMUTATÁSA
A Takarmány- és Élelmiszeranalitikai Laboratórium mezőgazdasági- és élelmiszeripari minták analízisét végzi kis- és nagyműszeres vizsgálatok keretein belül. A Laboratórium profilja az egyszerű gravimetriás és titirimetriás vizsgálatoktól, a spektrofotometriás vizsgálatokon át, a nagyműszeres (GC-FID, HPLC) vizsgálatokig számos módszert magában foglal. Főbb területei: szárazanyag. és hamutartalom, nyersfehérje, zsírtartalom és zsírsavösszetérel meghatározás, pH meghatározás, összes polifenol és összes antioxidáns tartalom meghatározása, szerves sav- és cukorösszetétel vizsgálat, kannabinoid profil meghatározása.
VIZSGÁLATOK BEMUTATÁSA
Vizsgálat neve | A vizsgálat alapjáúl szolgáló szabvány megnevezése | Akkreditált vizsgálat I/N | Rövid leírás |
---|---|---|---|
szárazanyagtartalom | saját módszer 001 | N | Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok |
rozmaringsav tartalom | saját módszer 002 | N | gyógynövények |
kávésav tartalom | saját módszer 002 | N | gyógynövények |
összes polifenol tartalom | saját módszer 003 | N | gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények |
összes antioxidáns tartalom | saját módszer 004 | N | gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények |
illóolaj tartalom | Ph.Eur., Ph.Hg.VIII | N | gyógynövények |
olaj/zsírtartalom | saját módszer 5 | N | Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok |
szerves sav összetétel | saját módszer 6 | N | gyümölcsök, zöldségek, bor, fermentlé |
cukorösszetétel | saját módszer 7 | N | gyümölcsök, zöldségek, bor, fermentlé, méz |
etanol tartalom | saját módszer 8 | N | bor, fermentlé |
koffein tartalom | saját módszer 9 | N | kávé, tea, csokoládé |
kannabinoid profil | UNODC-Recommended methods for the identification and analysis of cannabis and cannabis products 5.4.8 | N | kender virágzat |
nyersfehérje vizsgálat | Dumas- módszer | N | Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok |
nyershamu tartalom vizsgálat | saját módszer 001 | N | Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok |
zsírsavösszetétel vizsgálat | saját módszer 10 | N | Növényi- és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok |
Amennyiben nem találta meg az Önnek megfelelő vizsgálatot vagy a fentiektől eltérő, egyedi vizsgálatot szeretne kérni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Dr. Székelyhidi Rita
E-mail: szekelyhidi.rita@sze.hu
Tel.: +36/96-566-684, +36/96-566-653
BERENDEZÉSEK BEMUTATÁSA
Feltöltés alatt |
EGYÉB SZAKMAI KOMPETENCIÁK/FEJLESZTÉSEK
MUNKATÁRSAK
Név | Beosztás | Feladatkör, főbb tevékenységek |
---|---|---|
Feltöltés alatt |
REFERENCIÁK