Töltődjön fel a Széchenyi István Egyetem által nyújtott éttermekben, kávézókban és szállásokon!

Találja meg az Ön igényeinek megfelelő szellemi kapacitásokat, kutatási szakértői szolgáltatásokat!

Válasszon képzéseink közül!

Ismerje meg az egyetemen működő laboratóriumokat és az általuk nyújtott szolgáltatásokat!

A Karrier Iroda tevékenységével hozzájárul cég sikereihez. Tekintse megszolgáltatásainkat!

Vegye igénybe az alumniknak szóló szolgáltatásainkat! Segítünk a szaktárskeresésben és dokumentumkiállításban is.

Hírek

Ötéves az 5G Koalíció
Csak saját oldalon (minden oldalon)

Ötéves az 5G Koalíció

Öt évvel ezelőtt alakult meg az 5G Koalíció, amelynek jelenleg 89 tagszervezete van. A cél Magyarországot a világ élvonalába segíteni az 5G bevezetésének, elterjedésének és gyakorlati alkalmazásának szempontjából. A Digitális Fejlesztési Központon belül kiemelt szerepűek a közlekedésben, a mezőgazdaságban, az egészségügyben történő fejlesztések. Az 5G Koalíció feladata, hogy bemutassa és megismertesse a társadalom és a gazdaság szereplőivel az 5G technológia előnyeit. Az 5G élénkíti a gazdaságot, a fenntartható fejlődést, hozzájárul a zöldebb és élhetőbb környezethez. Az 5G Koalíció 80-nál is több munkacsoportülést és 13 szakmai workshopot tartott fennállása óta.

Tovább
Távvezérlés 5G hálózaton
Csak saját oldalon (minden oldalon)

Távvezérlés 5G hálózaton

A Formula Student-versenysorozatban bemutatott versenyautót ma már 5G hálózaton át távirányítással is lehet vezérleni. Az 5G hálózat sebességének köszönhetően közel valós idejű kommunikáció valósulhat meg a Vodafone tesztjeiben. A Hungaroring gyakorlópályáján még tavaly ősszel tartottak tesztet. A Digitális Fejlesztési Központban logisztikai és ipari alkalmazások mellett önvezetésben és drónok területén is folyik 5G kísérlet, ahol az alacsony késleltetés, a költséghatékonyabb és biztonságosabb működés elsődleges.

 

Tovább
Lekapcsolják a 3G hálózatokat
Csak saját oldalon (minden oldalon)

Lekapcsolják a 3G hálózatokat

2022 nyarán a Magyar Telekom lekapcsolta 3G hálózatát, mert a kihasználtság és az energiahatékonyság már nem volt megfelelő. Az adatforgalmat a 4G és az 5G hálózatok vették át. A többi szolgáltató is folyamatosan vezeti ki a 3G technológiát. A legfontosabb alkalmazás, amely ezt használta, az online pénztárgépek voltak. A Magyar Telekom 5G-szolgáltatása Győr területén is elérhető. A Digitális Fejlesztési Központban is folyamatosan végeznek méréseket az 5. generációs hálózatok működésével kapcsolatban. 

Tovább
Hallgatói csapatok eredményei a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központban
Csak saját oldalon (minden oldalon)

Hallgatói csapatok eredményei a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központban

A Digitális Fejlesztési Központ toborzásában két informatikus hallgatókból álló csapat kezdte meg munkáját és tanulmányait. A másodéves diákok virtuális és kiterjesztett valóság környezetben végeznek fejlesztéseket meglévő okosszemüvegekkel. Az egyik fő cél az orvosi képalkotó megoldások okosszemüveges megjelenítése, melynek során MRI, CT és RTG képek 2D és 3D vizualizálása történik. A másik fejlesztésben telerehabilitációs alkalmazásokat tesztelnek virtuális valóságban a győri kórházzal együttműködésben.

Tovább
A Yettel piacra dobta az ország első 5G-s otthoni internetszolgáltatását
Csak saját oldalon (minden oldalon)

A Yettel piacra dobta az ország első 5G-s otthoni internetszolgáltatását

A cég ezzel az otthoni, vezetékes hálózatokra ajánl alternatívát, amely hosszú távon is változásokat indíthat el. Korlátlan adatforgalom jár az előfizetőknek, amely az optikai vezetékes hálózatok szintjét is eléri sebességben, így a Gbps-t is meghaladhatja. Mivel ezek a jelek nehezen terjednek épületek falain át, különböző külső és belső eszközökre van szükség (pl. ablakra ragasztható 5G antennára). A Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központjában folyamatosan mérik a környezetünkben lévő 5G állomások jelszintjét és a szolgáltatások minőségét.

Tovább
Együttműködés digitális fejlesztések területén a győri kórházzal
Csak saját oldalon (minden oldalon)
SZEhírek (állandó)
Hírek

Együttműködés digitális fejlesztések területén a győri kórházzal

A Széchenyi István Egyetem által elnyert pályázati forrásnak köszönhetően egészségügyi digitalizációs fejlesztések valósulnak meg a győri kórház és a Digitális Fejlesztési Központ együttműködésében. A központ munkatársai látogatást tettek a kórház rehabilitációs, röntgendiagnosztikai osztályán, valamint a műtőblokkokban. Négy fő tématerület került kiválasztásra: a telerehabilitáció, a műtő- és diagnosztikai blokk informatikai fejlesztése, a szédülésvizsgálatok baleseti osztályon való alkalmazása és az új típusú implantátumok fejlesztése.

Tovább

Miért válassza Egyetemünket partnerként?

Széleskörű fejlesztési kompetenciák

Segíteni tudunk a termelés és a vállalati működés során felmerülő problémák megoldásában kutatóink és oktatóink széleskörű szakmai tudására és gyakorlati tapasztalataira építve, több száz vállalati referencia birtokában.

Laborkapacitás

Költséget és időt takaríthat meg, ha Egyetemünk nemzetközi színvonalú és több esetben akkreditált laboratóriumait bizza meg mérési, vizsgálati feladatokra.

Tapasztalt kutatók és szakemberek

Ügyfélorientált és fejlesztési problémákra érzékeny szakembereink gyorsan reagálnak a felmerülő vállalati problémákra, illetve mérési igényekre, amelyeket magas színvonalon teljesítenek.

Vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásaink

Az egyetemi partnert kereső vállalkozásoknak gyorsan áttekinthető és jól kereshető módon bemutatjuk az Egyetemen elérhető laboratóriumok, kompetencia központok szolgáltatásait, valamint az Egyetem szakembereinek kutatási területeit, szakmai kompetenciáit.

Bíztatjuk Önöket a megadott kapcsolattartók megkeresésére új kutatási projektek és fejlesztési partnerségek kialakításához. Emellett áttekintésünkről képet kaphatnak olyan rendezvényekről is, ahol közvetlen kapcsolatokat tudnak kiépíteni Egyetemünk szakembereivel.

Keressen minket bizalommal!

A Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ munkatársai szívesen segítenek a kapcsolatfelvételben legyen szó egy egyszerű vizsgálatról vagy egy több éves K+F projektről!

Kapcsolat

A Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ elérhetőségei:

E-mail cím:

Vezetékes telefonszám:

fiek##kukac##sze.hu +36-96-504-358

Hotline:

Név: * 
E-mail: * 
Üzenet: * 

Gyakran ismételt kérdések

Általános információk

Mikor érdemes felvennem a kapcsolatot az Egyetemmel?

Amennyiben nem találta meg, amit keresett vagy egyedi megrendelést szeretne leadni, akkor írjon nekünk az mc##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36-96-504-358-es telefonszámon!

Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot az Egyetemmel?

Interneten keresztül:

 • az mc##kukac##sze.hu e-mail címre vagy
 • az oldal alján tud számunkra egy gombnyomással üzenetet küldeni

Telefonon keresztül a +36-96-504-358-es számon tud tőlünk segítséget kérni.

Hol találok bővebb információt az egyetemi laboratóriumokról?

Az alábbi linkre kattintva kiválaszthatja az Ön által keresett szolgáltatáshoz leginkább megfelelő laboratóriumot: https://szolgaltatas.sze.hu/laboratoriumok Amennyiben az oldalon nem találta meg az Önnek megfelelő laboratóriumot vagy egyedi igénye lenne, akkor írjon üzenetet az mc##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívja a +36-96-504-358-es telefonszámot!

Milyen szolgáltatásokat vehetek igénybe?

 • Vizsgálatok: az Egyetem laboratóriumaiban számos vizsgálat típus megrendelhető egészen a járműipari vizsgálatokig. Bővebb információt az alábbi linken talál: https://szolgaltatas.sze.hu/laboratoriumok Egyedi vizsgálatok esetében, ha nem találta meg az Önnek szükséges laboratóriumot, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az mc##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-504-358-es telefonszámon!
 • Szakértés, tanácsadás: amennyiben szakértő véleményére vagy tanácsadásra lenne szüksége, az alábbi linkre kattintva megtekintheti az Egyetem által kínált szolgáltatásokat: https://szolgaltatas.sze.hu/szellemi-szolgaltatasok-2 Amennyiben nem találtam meg az Önnek megfelelő szakértést vagy tanácsadást, kérjük, keressen minket az mc##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-504-358-es telefonszámon!
 • K + F: amennyiben K+F területhez kapcsolódó témában lenne szüksége támogatásra, az alábbi linkre kattintva megtekintheti az Egyetem által kínált szolgáltatásokat: https://szolgaltatas.sze.hu/szellemi-szolgaltatasok-2 Amennyiben nem találtam meg az Önnek megfelelő lehetőséget, kérjük, keressen minket az mc##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-504-358-es telefonszámon!

Bárki igénybe veheti az Egyetem szolgáltatásait?

Természetesen. Örömmel látjuk az egyéni vállalkozókat, a kis- és középvállalkozókat vagy akár a magánszemélyeket is, akik bizalommal fordulnak hozzánk. Amennyiben segítségre lenne szüksége, írja meg kérdését az mc##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívja a +36-96-504-358-es telefonszámot!

Szakterületek

Milyen szakterületeken tud segítséget nyújtani az Egyetem?

Az Egyetem a műszaki tudomány, a gazdaságtudomány, az agrártudomány, a jogtudomány területén és az egészségügyi tudományterületen tud segítséget nyújtani akár egy egyszerű vizsgálat elvégzésével, akár egy több éves K+F projekt keretein belül.

Ki tud segíteni nekem megtalálni, hogy melyik szakterületen van szükségem segítségre?

Amennyiben nem biztos benne, hogy melyik szakterület foglalkozik az Ön kérdésével, keressen minket az alábbi elérhetőségeken és segítünk kiválasztani a megfelelő szakterületet! Írjon üzenetet az mc##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívja a +36-96-504-359-es telefonszámot!

Együttmüködési lehetőségek

Van-e lehetőség együttműködni az Egyetem oktatóival, kutatóival?

Az Egyetem oktatói, kutatói örömmel állnak az Ön rendelkezésére akár képzésről, oktatásról, akár egyedi problémák megoldási lehetőségeinek kutatásáról legyen szó. A kutatási területekről és a szellemi szolgáltatásokról az alábbi weboldalon tájékozódhat: https://szolgaltatas.sze.hu/szellemi-szolgaltatasok-2 Bővebb információért írjon üzenetet az mc##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívja a +36-96-504-359-es telefonszámot!

Van-e lehetőség együttműködni az Egyetem hallgatóival?

Kölcsönösen előnyös együttműködési lehetőséget kínál a vállalkozások számára a duális képzésbe történő becsatlakozás. Ilyen esetben a vállalkozás gyakorlati helyet biztosít a hallgatónak, ahol a hallgató elsajátíthatja a gyakorlati ismereteket.

A vállalkozás akár szakdolgozati témát is kínálhat a hallgatóknak, mely során a vállalkozás és a hallgató együttműködik egy probléma megoldásán vagy egy elemzés elkészültében.

Hogyan támogathatom az Egyetem oktatóit, hallgatóit?

Az egyetem oktatóinak hallgatóinak hagyományos munkáját az eltelt évtizedekben számos cég ismerte el ösztöndíjjal. Örömmel várjuk megkeresését ha Ön is csatlakozni kíván az adományozók elismert köréhez. Az ösztöndíjakkal kapcsolatban az alapitvany##kukac##sze.hu címen vagy a 96/503-457-es telefonszámon az Universitas-Győr Alapítvány Titkársága fogadja jelentkezését. Bővebb információ az alapítványról az alábbi linken található: universitas.sze.hu

Laboratóriumok

Milyen laboratóriumok állnak a rendelkezésemre?

Az Egyetemen 71 laboratórium működik, hogy könnyebben megtalálja az Önnek leginkább megfelelő laboratóriumot, 2 kategóriába soroltuk őket:

 • Vizsgálólaboratóriumok: ezek a laboratóriumok különféle vizsgálatokat kínálnak olyan területeken, mint például: műszaki, járműipari, távközlési, élelmiszeripari, építőipari.
 • Kutatólaboratóriumok: az ebbe a kategóriába tartozó laboratóriumok elsősorban olyan új és innovatív megoldások kutatásával foglalkoznak, melyek akár előre mozdíthatják az Ön vállalkozásának fejlődését.

A honlapon az oktatólaboratóriumok kivételével a többi laboratóriumokról még több információt olvashat az alábbi linkre kattintva: https://szolgaltatas.sze.hu/laboratoriumok

Milyen vizsgálatokat vehetek igénybe?

Annak érdekében, hogy megtalálja az Ön számára releváns vizsgálatot, kérjük, használja az alábbi keresőt, melyet a linkre kattintva érhet el: https://szolgaltatas.sze.hu/laboratoriumok Ha nem találja az Önnek megfelelő vizsgálatot vagy egyedi vizsgálatot szeretne végeztetni, akkor keressen fel minket bizalommal az mc##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-504-359-es telefonszámon!

Hogyan tudom kihasználni az Egyetem laborkapacitásait?

Költséget és időt takaríthat meg, ha egyetemünk nemzetközi színvonalú laboratóriumait bízza meg speciális mérésekkel, amelyek egyedi eszközökkel állnak a vállalkozások szolgálatában. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy az alábbi linkre kattintva a kereső segítségével kiválasztja az Önnek megfelelő laboratóriumot és felveszi a kapcsolatot a laboratórium vezetőjével. https://szolgaltatas.sze.hu/laboratoriumok

Amennyiben nem találta meg az Önnek megfelelő laboratóriumot vagy nem biztos benne, hogy melyik lenne az Ön igényeinek leginkább megfelelő, akkor keressen minket bizalommal az mc##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-504-359-es telefonszámon!

Van-e lehetőség speciális megbízások kérésére?

Amennyiben megtalálta az Önnek megfelelő laboratóriumot, de egyedi vizsgálatot szeretve kérni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a laboratórium vezetőjével vagy keressen minket az mc##kukac##sze.hu e-mail címen, illetve a +36-96-504-359-es telefonszámon!

Pályázatok

Hogyan tudok csatlakozni egy már folyamatban lévő pályázathoz?

Folyamatban lévő pályázathoz elsősorban szakmai megvalósítóként, illetve szolgáltatóként lehet csatlakozni, a Pályázati Irodával való kapcsolatfelvételt követően, melyet a palyazat##kukac##sze.hu e-mail címen keresztül tehet meg.

Ötletem van, hogyan tudjuk együtt megvalósítani?

Kétféle úton tud elindulni az ötlet megvalósítása tekintetében:

 • egyrészt lehetőség van a releváns szakterületen tevékenykedő tanszék, vagy adott kutatócsoport, kutató megkeresésére. Ebben az esetben szakmai oldalról kezdődhet meg az ötlet kidolgozása és az együttműködés megalapozása.
 • a másik lehetőség, a Pályázati Irodával való kapcsolatfelvétel, akik a nyitott pályázati lehetőségek megkeresésével és az egyetemen elérhető szakmai kompetenciák összepárosításával igyekeznek elindítani a közös munkát.

Amennyiben további információra van szüksége, keressen minket az mc##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-504-359-es telefonszámon!

Ötletem van, miben tud segíteni nekem az egyetem a megvalósításában?

 • A megfelelő szakmai kompetenciák összekapcsolásával
 • A projekt pályázati és technikai oldalról történő támogatásával
 • A projekt megvalósításához szükséges szolgáltatások nyújtásával
 • Széles kapcsolatrendszerével, partnerek bevonásával
 • Megfelelő infrastruktúra biztosításával

Mivel tud hozzájárulni az egyetem a céljaim eléréshez?

 • Elméleti és gyakorlati tudás biztosításával
 • Szakmai és egyéb szolgáltatások nyújtásával
 • Kapcsolati tőke bevonásával
 • Infrastruktúra biztosításával

Ki tudna segíteni, hogy van-e olyan pályázat, ami számomra jó lehet?

Amennyiben nem biztos benne, hogy melyik pályázat lenne az Önnek megfelelő, akkor kérje kollégáink segítségét a palyazat##kukac##sze.hu e-mail címen!

Ügyfélkapcsolatok

Ki tud nekem segíteni a pályázatokkal kapcsolatban?

Amennyiben kérdése lenne a pályázatokkal kapcsolatban, kérjük, írjon üzenetet a Pályázati Irodának a palyazat##kukac##sze.hu e-mail címre!

Ki tud nekem segíteni a képzésekkel kapcsolatban?

A duális képzésekkel, a tanfolyamokkal, az MBA képzéssel és a szakmai továbbképzésekkel kapcsolatban bővebb információt a felveteli.sze.hu vagy az fk.sze.hu weboldalon talál. Kérdés esetén írjon üzenetet a felveteli##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívja az alábbi telefonszámok egyikét: +36-96-613-610, +36-70-646-3106, +36-70-646-3108 !

Ki tud nekem segíteni a laboratóriumokkal kapcsolatban?

Amennyiben kérdése merülne fel az Egyetemen működő laboratóriumokkal kapcsolatban, kérjük, írjon üzenetet az fiek##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívja a +36-96-504-359-es telefonszámot!

Ki tud nekem segíteni a szakértői szolgáltatásokkal kapcsolatban?

Amennyiben kérdése merülne fel az Egyetem által kínált szakértői vagy tanácsadási szolgáltatásokkal kapcsolatban, kérjük, írjon üzenetet az mc##kukac##sze.hu e-mail címre vagy hívja a +36-96-504-359-es telefonszámot!

Ki tud nekem segíteni a rendezvényszervezéssel kapcsolatban?

Amennyiben kérdése merülne fel a rendezvényszervezéssel kapcsolatban, akkor keresse bizalommal az Egyetemi Szolgáltató Központ és Kollégium munkatársait a rendezveny##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-503-400-as telefonszám 3825-as mellékén!

Ki tud nekem segíteni a terembérléssel kapcsolatban?

Amennyiben kérdése merülne fel a terembérléssel kapcsolatban, kérjük, bővebb információért keresse fel  az Egyetemi Szolgáltató Központ és Kollégium munkatársait terembereles##kukac##sze.hu e-mail címen vagy a +36-96-503-400-as telefonszám 3825-ös mellékén!

Partnerek

VÉLEMÉNYEK EGYÜTTMŰKÖDÉSEINKRŐL

Vélemény- Rába futómű

Vélemény- Rába futómű

"Szívesen ajánlom a Széchenyi Egyetem Anyagvizsgáló Laboratórium szolgáltatásait másoknak is. Az általunk igénybe vett vizsgálatok között szerepel fémek metallurgiai vizsgálata, tisztasági vizsgálat, alkatrészek 3D szkennelése és CAD modellel való összehasonlítása. Az Anyaglaboratórium részéről korrekt szolgáltatást kaptunk, a mérnökök segítőkészek, a felmerülő problémákkal kapcsolatban telefonos egyeztetést, segítséget kaptunk." /Király Csaba, Laboratórium Team, team-vezető/

 

Vélemény- Audi Hungaria Zrt

Vélemény- Audi Hungaria Zrt

"Az Audi Hungaria Zrt. és a Széchenyi István Egyetem között fennálló intézményesített tudományos együttműködés az ipar és tudomány nagyon különböző célrendszereinek, működési modelljeinek és szervezeti kultúráinak közelítését támogatja. A kooperáció oktatási és kutatási-fejlesztési-innovációs projektek gazdag portfólióján nyugszik, számos közösen létrehozott egyedi megoldással. Valljuk a gyakorlatorientált oktatási tevékenységek, a nemzetköziesítés, a jövőorientáció és az innovációképesség jelentőségét és általuk a versenyképesség kölcsönös támogatását." /Németh Katalin AUDI HUNGARIA Zrt., Oktatási és Tudományos Kooperációk vezető/

 

Vélemény- Autoliv

Vélemény- Autoliv

„A kezdetektől megtaláltuk a közös hangot, miben és hogyan tud támogatást nyújtani az „Anyaglab” számunkra. Szolgáltatásai és munkatársai segítőkészsége új távlatokat nyitott a hibaelemzésben, lehetőségeket a folyamatfejlesztés terén. A covid-19 időszakban - minden szervezet által - megtapasztalt új kihívások közepette is folytonos a kapcsolódásunk. Bizalommal fordulunk hozzájuk, tegyék ezt Önök is!” /Csapó József, Process Quality Engineer/

Vélemény- interplex

Vélemény- interplex

“Precíz munkavégzés és gyorsaság jellemzi a labor munkáját. Az esetlegesen felmerülő külön kéréseket rugalmasan fogadják, és oldják meg. Csak ajánlani tudom őket.”
/Makula Beáta, APQP Representative/